Med ungerne i køkkenet
Under denne kategori vil jeg fremover lægge nemme opskrifter, som ungerne selv kan lave, eller som de kun har behov for lidt hjælp til. Denne gang har de lavet en lækker og meget nem chokolademousse.
Konsistensen i chokolademousse kan være meget forskellig i forhold til opskrift og ingredienser. Vi kan bedst lide den cremede og ikke for bastante mousse, og så foretrækker ungerne mælkechokolade i stedet for mørk chokolade. Det betyder dog ikke, at den mangler i chokoladesmag, for den er der helt bestemt. Vaniljesukkeret tilsættes for at undgå evt. æggesmag.
Chokolademousse til 4 personer
Ingredienser:
100 g mælkechokolade
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede æggeblommer)
40 g sukker
1/2 teskefuld vaniljesukker
2 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over vandbad.
Æggeblommerne piskes med sukkeret.
Chokoladen hældes i ægge-/sukkerblandingen, mens der piskes.
I en anden skål piskes fløden til flødeskum og kommes forsigtigt i chokoladeblandingen.
Herefter stille chokolademoussen på køl.
Før servering kan den pyntes.
... og en lidt hurtigere udgave senere på dagen, når ungerne bare skal have en hurtig portion ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak for din kommentar .0) / Thank you very much for your comment .0)