onsdag den 29. januar 2014

Rustikke boller / Rustic Buns

En af Sarahs rustikke boller / One of Sarah's rustic buns

I morges skulle ungerne forkæles med friske, varme boller. Sarah elsker brød og boller, der er fulde af korn og kerner, mens Jonas foretrækker almindelige hvedeboller. Jeg lavede en portion af hver; lidt flere af de grove, da jeg bedst kan lide dem om morgenen.

De grove boller bliver lavet af:
  • hvedemel
  • gær
  • vand
  • olie
  • havsalt
  • et mix af: græskarkerner, solsikkefrø og hørfrø

Jeg laver meget af mit bagværk uden en egentlig opskrift, sådan lidt på slump. Kerner og frø får en tur på en tør pande for at få lidt kulør og en kraftigere smag. Husk at passe på varmen og panden, for det kan gå hurtigt, og det er slet ikke så svært at brænde det på.

I had promised the kids to wake them up with homemade buns, directly from the oven. Sarah loves bread and buns with lots of seeds, whereas Jonas prefers white buns made of wheat flour.

The rustic buns are made of:
  • flour
  • yeast
  • water
  • oil 
  • sea salt
  • a mix of: pumpkin seeds, sunflower seeds and linseed

I make a lot of my bread, buns, cakes, etc. without having an exact recipe. Before adding the seeds to the flour, etc., I heat the mix on a very hot frying pan to give the seeds colour and a more nutty taste. But do keep an eye on the seeds, as it is very easy to give them too much heat.
Jonas' hvedeboller / Jonas' buns (wheatflour)
 Et mix af græskarkerner, solsikkefrø og hørfrø / A mix of pumpkin seeds, sonfloer seeds and linseed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak for din kommentar .0) / Thank you very much for your comment .0)