onsdag den 25. december 2013

Ris a la mande / Ris a La Mande - A Traditional Danish Rice and Cream Dessert



Ris a l mande er en af mine favoritter, når det handler om desserter. Desserten serveres oftest i juletiden, men den smager nu skønt året rundt. Den baseres på risengrød uden salt og serveres med varm kirsebærsovs. Sovsen køber jeg altid færdig, da der findes masser af lækre i butikkerne. 

Ris a la mande is one of my absolute favourites when it comes to desserts. It's typically served around Christmas, but it can be enjoyed all year. It's based on rice pudding without the salt and is served with warm cherry sauce. I always buy the sauce, as there are so many very good sauces in the shops.

Ingredienser:
  • 2,3 dl ris
  • 2,5 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • 2 spiseskefulde flormelis
  • 4 dl fløde
  • 5 teskefulde vaniljesukker
  • 50-75 g mandler
  • Kirsebærsovs

Fremgangsmåde:
  • Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. 
  • Tilsæt ris og lad det koge i 2-3 minutter. 
  • Tilsæt mælken og vent til det igen koger.
  • Lad det koge for lav varme i 35 minutter - under låg. Husk regelmæssig omrøring.
  • Lad risengrøden afkøle.
  • Smut mandlerne og hak dem i ikke for små stykker. Hæld dem i risengrøden.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i risengrøden. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Smag til med disse to ingredienser, da det naturligvis er en smagssag, hvor sød man ønsker sin ris a la mande, og hvor begejstret man er for vaniljesmag.
  • Sæt ris a la manden i køleskabet, indtil den skal serveres. Servér med varm kirsebærsovs.
Ingredients:
  • 2,3 dl rice for puddings
  • 2,5 dl water
  • 1 liter full milk
  • 2 tblsps icing sugar / powdered sugar
  • 4 dl cream
  • 5 tsps vanila sugar
  • 50-75 g almonds
  • Cherry Sauce
Directions:
  • Pour the water into a casserole and bring it to the boil.
  • Add the rice and let them cook for 2-3 minutes. Then add the milk and wait for it to boil.
  • Lower the heat, put a lid on the casserole and let it boil gently for 35 minutes - stirring frequently.
  • Let let rice pudding cool.
  • Peel and chop the almonds into not too small pieces - add them to the rice pudding.
  • Whip the cream and pour it into the ricepudding, adding icing sugar and vanila sugar. Taste these two ingredients, as you might prefer the dessert sweeter, not so sweet, with more or less vanila
  • Put it in the refrigerator, until served with warm cherry sauce.

1 kommentar:

Tusind tak for din kommentar .0) / Thank you very much for your comment .0)