Citronfromage er altid dejlig. Jeg synes dog, at den lette konsistens og den skønne friske smag, gør den nærmest ideel som dessert i de lidt varmere måneder, hvor jeg i hvert fald ikke har stor lyst til de mere tunge desserter.
Dette er min egen opskrift, som jeg efterhånden har brugt i en årrække. Alt efter smag og behag, kan opskriften rettes til, så man opnår den balance mellem sødmen fra sukkeret og syrligheden fra citronerne, som man foretrækker.
Jeg kunne ikke forestille mig citronfromage uden en god skefuld flødeskum ved siden af . Det hører sammen for at få den helt rette smag frem, synes jeg.
Opskriften er fantastisk enkel, så ...
God appetit!
Ingredienser / Ingredients
100 - 125 g sukker / 100 - 125 g sugar
4 blade husblas / 4 sheets gelatine
3/4 - 1 dl citronsaft / 3/4 - 1 dl lemon juice
1 tsk. reven citronskal fra økologisk citron/ 1 teaspoon lemon zest from organic lemon
3 pasteuriserede æggeblommer og 3 pasteuriserede æggehvider / 3 pasteurized egg yolks and 3 pasteurized egg whites
2½ - 3 dl fløde / 2½ - 3 dl heavy cream
Ekstra fløde til pynt / Extra cream for decoration
Fremgangsmåde
Placer gelatine og koldt vand i en lille skål og lad det være i 5 - 10 minutter. I mellemtiden pisker du æggeblommer og sukker indtil blandingen er tyk og luftig i en anden skål. Pisk æggehviderne til de er stive i en tredje skål, og i en fjerde skål pisker du nu fløden til flødeskum.
Sæt skålen med blødgjort gelatine i en lille gryde med simrende vand og rør stille og roligt til, det er smeltet. Herefter tilsættes citronsaft og citronskal. Hæld gelatine- og citronblandingen i en tynd stråle i æggeblomme- og sukkerblandingen.
Nu til den sidste del: Vend først de stive æggehvider og herefter flødeskummet i ægget-gelatine-blandingen.
Hæld citronfromagen i individuelle fade eller en stor skål, som dækkes med plast eller folie og sæt den i køleskabet i min. 4 timer.
To Make the Pudding/Mousse
Place the gelatine and cold water in a small bowl and let it sit for 5 - 10 minutes.
In the meantime, in a small bowl, using an electrical mixer, beat the egg yolks and sugar until thick and airy. In a third bowl, whisk the egg whites until they are stiff and in a fourth bowl - beat the heavy cream until you end up with whipped cream.
Place the bowl with the softened gelatine over small saucepan of simmering water to melt. Once the gelatine is melted, add lemon juice and zest. Then add the gelatine/lemon mixture in a thin stream into the egg yolk and sugar mixture.
Now to the last stage: Fold first the stiff egg whites and then the whipped cream into the egg/gelatin mixture.
Pour the mixture into individual serving dishes or a large serving bowl, cover with plastic wrap or foil and place it in refrigerator to set for min. 4 hours.
sieht lecker aus werd ich mal probieren.
SvarSletDanke das Du Dich als Leser eingetragen hast.herzlich willkommen.
GLG Petra
Vielen Dank - schmeckt auch ganz lecker!
SletSounds soooooooooo good. Thanks for the recipe. Thanks also for joining Inspire Me. Hugs, Marty
SvarSletThanks - and a pleasure.
SletHugs,
Helle
Looks and sounds good! ...especially in warmer weather like you mentioned. Thanks for sharing it at the Shady Porch! Hope to see you again next week! Blessings, D@TheShadyPorch P.S. - I'm your newest GFC follower.
SvarSletCheers for your nice words. It actually tastes very nice and fresh with the lemon juice and zest.
SletSee you.
That looks and sounds delicious! What are gelatin sheets? I am not familiar with that....perhaps it is just the way it translated to English. Would love to try the recipe! thanks!
SvarSletLinda
mysewwhatblog
Hi Linda
SletCheers. Found this link where there is a photo of gelatin sheets - and some infos
http://www.niblackfoods.com/store/product_info.php?products_id=1532
Hope that will help you .0)