fredag den 12. april 2013

Rosmarin kyllinge- og kartoffelret / Rosemary Chicken and Potato Dish


Her er en dejlig ret, som er både nem at tilberede, og som de fleste kan lide.

Ingredienser

Ca. 500 gram kyllingebryst 
Ca. 1,2 kilo kartofler
Feta
1 løg
2 fed hvidløg
Rosmarin
Olie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Stil ovnen på 180 grader C.
Kartoflerne blandes med olie og rosmarin og lægges i et ildfast fad, som stilles i ovnen.
Kyllingen skæres i tern, løget skæres i mindre stykker, og hvidløget rives eller hakkes.
Varm en pande med olie og steg løget klart, ikke brunt.
Kom nu kylling, hvidløg og rosmarin på panden og lad det hele stege, indtil kyllingen er mør.
Stil blandingen til side, evt. på en tallerken.

Når kartoflerne har været ca. 15 min. i ovnen, tilsættes smuldret feta i den mængde, som foretrækkes, bland det hele og sæt det tilbage i ovnen.

Efter 1/2 time tilsættes kyllingeblandingen, og der smages til med salt og peber. 
Ønskes der en kraftigere rosmarinsmag, kan der også kommes lidt mere rosmarin ved nu.

Alt afhængig af kartoflernes størrelse, skal retten i alt stå i ovnen i ca. 45 - 60 min.

Tip!
Retten kan nydes med skiver af flutes, der dryppes med lidt hvidløgsolie på begge sider og varmes på en pande, til de er sprøde og lysebrune.
Er man glad for tzatziki, smager det også dejligt sammen med denne ret.

Rigtig god appetit ...


2 kommentarer:

  1. Looks delicious! Thanks for sharing at Monday Funday!

    SvarSlet
  2. Yum! This looks delicious. I am always looking for quick and easy dishes. Will have to try this. Pinning! Thanks for sharing.

    Linda

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar .0) / Thank you very much for your comment .0)