søndag den 7. april 2013

Feta og spinat pakker / Feta and Spinach Parcels

Søndag formiddag bliver der ofte nydt lidt lækkert. 
I dag har vi lavet mine feta og spinat pakker, som kan laves i den størrelse, som man foretrækker.

Så, hvad enten man skal have stillet den lille eller den lidt større sult, kan man målrette pakkernes størrelse efter dette. Det skal dog straks tilføjes, at de både er gode varme som kolde, og at de også er fantastiske som snacks .

Små og store feta og spinat pakker


Fremgangsmåde

Når jeg vil lave en portion blot til familien, køber jeg en pakke butterdejsplader med 6 plader - ca. 450 gram. Man skal regne med ca. 30 minutter til optøning af pladerne.

Hver plade rulles så lidt ud, og jeg deler pladerne op i den eller de størrelser, som jeg ønsker. Husk på, at der skal være 2 plader - en bund og en top, til hver pakke. 

Inden dette, sørger jeg for at optø eller opvarme en portion flødestuvet spinat og smuldre feta. Det skal ikke blandes. Spinaten smager jeg til med salt og peber. 

Jeg fordeler herefter først spinat og så feta på bundene, og toppene lægges så over fyldet og trykkes på plads langs kanten.
Dette kan gøres med fingrene. Man kan vælge at bruge et pisket æg som bindemiddel, når kanterne skal "hæftes" sammen,og til at pensle toppen med, så man får et mere gyldent look, men det gør jeg dog ikke. Jeg er nemlig ikke så vild med faren for evt. "ægge-eftersmag", og derfor er mine pakker ikke helt så gyldne.

Hvis jeg vælger større pakker, laver jeg 2 - 3 snit med en kniv i den øverste del af pakken.

Ovnen forvarmes til 200 grader C, og pakkerne skal bages ca. 12 - 20 minutter, afhængigt af størrelse.

Små pakker





5 kommentarer:

  1. Nøj hvor lækkert - det skal jeg ha´med på job :)

    SvarSlet
  2. Hvis man bruger piskede æggehvider og ikke hele ægget, så skulle man kunne undgå smagen/"lugten"....

    SvarSlet
  3. Looks delicious! Thanks for sharing on Craft Schooling Sunday, so happy I can now add Denmark to the list of countries participating, yippee!

    SvarSlet
  4. Helle/A Spoonful of Crafts11. april 2013 kl. 16.12

    You are so very welcome. I enjoy your blog very much. "See" you soon ...

    SvarSlet
  5. you can brush with milk instead of egg to get a nice brown color.

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar .0) / Thank you very much for your comment .0)